כדי להוריד לחץ ולהצליח בעסק חדש, נכתוב חזון, יעדים ותוכנית עבודה שיאפשרו לנו להצליח ולהגשים את החלומות שלנו!!

רוצה להקים עסק חדש אך חושש מאי וודאות? 
4 צעדים ראשונים לחזון ותוכנית עבודה להורדת הלחץ.
מאת ענת הירש
פורסם בגליון לקראת השנה החדשה של מגזין FOREVER


קצת לחץ עשוי להיות דבר חשוב ומדרבן שמעלה את התפוקה והעשייה שלנו (חשבו על ספורטאי לפני משחק או שחקן לפני הצגה),אלא שמחקרים רבים מראים כי לחץ יתר הוא אחד מהגורמים למחלות ואף לתמותה.
ומכיוון שברור לנו כי לחץ יתר פוגע בבריאות ואינו רצוי, מובן כי כדאי להימנע ממנו.
בואו נראה איזה דברים עלולים לייצר עבורנו לחץ: 
•    אי וודאות
•    דאגה כלכלית
•    פחד 
•    עומס
•    קונפליקט
•    שינויים
לאור זאת, ברור כי עסק חדש יכול להוות גורם לחץ אם לא נתכנן את פעילותינו נכון. 
תחילתה של שנה חדשה היא זמן מעולה לתכנון ולהתכוונות נכונה בעסק שלנו ובכלל.
ראשית חשוב שיהיה לנו חזון ברור לשנה הקרובה. חשוב להבין שכל מציאות מתחילה בהתכוונות, באנרגיה ובמחשבה. כדי שחלום יתגשם (וחלומות מתגשמים) יש לחלום אותו קודם. 
•    שלב א'– שלב החלום. לבנות חזון ברור, מפורט ובהיר בו אנו רואים איך חיינו ייראו בעוד שנה מהיום. ככל שנפרט יותר את החזון שלנו יהיה לנו יותר קל להגשימו. אני ממליצה לבנות חזון מלא בו אנו מתייחסים לכל תחומי החיים שלנו ולא רק לתחום העסקי. כאשר אנו בונים חזון כולל של כל תחומי החיים אנו שומרים על עצמינו מיצירת לחץ מיותר בהמשך. לדוגמא: אם נראה בחזון שלנו גם זמן לספורט, לתחביבים או למשפחה נמנע מעימותים ומלחצים בהמשך.
•    שלב ב' - להגדיר את המטרות שלנו לשנה הקרובה.
מטרה לדוגמא: להגדיל את העסק ולאפשר לו להכניס סכום X. כל אחד יקבע מטרות המתאימות עבורו.
•    שלב ג' - לבנות יעדים ויעדי מישנה שיובילו להשגת המטרות הללו. לדוגמא: כדי לאפשר לעסק להביא את הסכום שקבעתי לי אצטרך להגיע עד סוף השנה להקף פעילות/ מכירות של Y.
כדי להגיע להקף זה עד סוף השנה יהיה עלינו לבנות יעדי מישנה שיבנו באופן הדרגתי את היעד השנתי. אני מציעה לעשות זאת מהסוף להתחלה. אם לדוגמא אנו מחליטים שבעוד שנה אנו עם הקף מסויים, אז זה אומר שבעוד 9חודשים עליי להגיע 80% מזה בעוד 7 חודשים ל 60% וכו'.

•    שלב ד' - לכתוב תכנית עבודה מסודרת אשר תוביל אותנו מהנקודה בה אנו נמצאים אל המקום אליו אנו רוצים להגיע. הפעם בתכנית העבודה לא נסתפק בקביעה של יעדים, אלא נפרט לעצמינו איך זה יקרה. לדוגמא, כדי שבעוד חודש יהיה לי 10 לקוחות וחמישה משווקים חדשים מה אצטרך לעשות החודש, השבוע וכל יום בשבוע. תוכנית עבודה טובה תרד לרמת התכנון היומי ותטווה את שיגרת הפעילות היומית שתאפשר להגיע ליעדים שקבעתי לעצמי.
כאשר אנו קובעים יעדים חשוב מאוד לעשות זאת נכון על מנת שהם ידחפו אותנו לפעולה אך לא יצרו לנו לחץ מוגזם שעשוי להוביל לייאוש ולאי עשייה.
נקבע יעד מאתגר אך לא מייאש, מדיד, בר ביצוע ורלוונטי!
כדי לשמור על עצמינו מלחץ כפי שראינו קודם חשוב שתהיה לנו רמה של וודאות בעסק. שנדע מה נשיג מבחינת הכנסה בכל חודש (פחות או יותר) וכך גם נדע שאנו מתקדמים בקצב הנכון עבורינו. זה גם יאפשר לנו לתכנן נכון כלכלית את הזמן שיעבור עד שהעסק יוכל לתת לנו את רמת ההכנסה אליה אנו רוצים להגיע.
כאשר הדברים מתוכננים, נדע שאם בסוף שבוע עבודה היו לנו Xפגישות עסקיות, או Y ש"ח מכירות, זה תואם את התוכנית והכל בסדר או שזה מתחת או מעל לתוכנית שלנו וכדאי לשנות את העשייה שלנו כדי לעמוד בתוכנית.
עבודה עם תוכנית הרבה פעמים מורידה את הלחץ המגיע גם מבני הזוג, שחוששים שהעסק "לא זז"...הסכמה על תוכנית עם בן/ת הזוג תיצור רמה של וודאות למה לצפות, תמיכה, הבנה ושיתוף פעולה המאוד נחוצים להצלחה בעסק שלנו!!!
התרגלו לשגרת עבודה מסודרת עם העסק שלכם. הכניסו דברים קבועים לתוך הלו"ז כגון מפגש עם החונך, מפגשים עם משווקים שלכם ומפגשי הדרכה בתדירות קבועה (אחת לחודש, שבועיים וכו') וכך תיצרו לכם סיסטם מסודר להצלחה עם העסק שלכם – ולא פחות חשוב, 
בלי לחץ מיותר!!
שתהייה שנה של תכנון עשייה הצלחה והגשמת חלומות!!

תגובות